dinsdag 11 maart 2014

Scharrel Nederlander

 

"Dat het fysieke en geestelijke leven van de mens in wisselwerking met de natuur staat betekent niet anders dan dat de natuur in wisselwerking met zichzelf staat, want de mens is een deel van de natuur."

citaat van Karl Marx



















Wie wel eens op de Veluwe komt, en ziet in wat voor een vrijheid dieren daar kunnen leven, wordt overvallen door een intens gevoel van geluk. Varkentjes die dartel rond kun ploegen, opzoek naar de lekkerste nootjes, konijntjes die vrolijk rondhuppelen en hier en daar een hert, het werkt aanstekelijk.

Een heel ander gevoel bekruipt je, bij het betreden van nieuwbouw wijken. Minuscuul kleine kaveltjes omringt door zeeën van betonsteen.
Hoe is het mogelijk, dat mensen, die leven in volledige vrijheid, die tot de welvarendsten ter wereld behoren en die al 70 jaar in vrede leven, zichzelf dit aan doen.


















Ok, genoeg gezeurd. Ik heb besloten me, het lot van deze mensen, aan te trekken.

Gemeentes kunnen vanaf nu, voor een "scharrel certificaat", bij mij aankloppen.
Mascotte van dit certificaat wordt de uitspraak van de Poolse gastarbeider Aloszy Protzek uit 2006.










Elke gemeente die zich wil inzetten voor een langdurig duurzame samenleving, een omgeving waar je ook over tweehonderd jaar nog prettig kunt wonen, kan een Scharrel Certificaat behalen.
De eisen zijn simpel:
  • Bouwgrond moet optimaal worden verkaveld. Geen overbodige openbare ruimte. Maximaal 30% openbare ruimte.
  • Ruime kavels voor een schappelijke prijs. Wonen moet geen last zijn maar een lust!
  • Woonwijken moeten bij voorkeur op zandgrond worden gesitueerd.
Heeft u interesse, of vind u het een goed idee voor uw gemeente, attendeer ze dan op deze blog. Voor contact kunt u een bericht achter laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten